1. vorige
  2. volgende

Het voetbalveld langs de Latourweg is op de zaterdagen tot en met 27 september

PARAMARIBO - Het voetbalveld langs de Latourweg is op de zaterdagen tot en met 27 september even een ‘vliegerveld’. Dat is deze zaterdagmiddag ook duidelijk te zien; er wordt naar hartelust gevliegerd en heen en weer gerend. “Laat ‘m niet te ver de lucht in gaan!”, schreeuwt Ed Neiden wanneer het net iets te hard waait. Hij is de initiatiefnemer van de vliegerwedstrijd in Latour. 

Neiden die zelf ook van de omgeving is, besloot deze activiteit op touw te zetten omdat hij merkt dat er weinig activiteiten voor de jeugd zijn in Latour. Hij is pas terug in Suriname en heeft in Nederland soortgelijke activiteiten voor de jeugd georganiseerd als deelnemer aan een uitwisselingsprogramma tussen Nederland, Suriname en Curaçao. Het programma heeft als doel om de landen door gezamenlijke jeugdactiviteiten dichter bij elkaar te brengen. De vliegerwedstrijd wordt simultaan ook in Curaçao gehouden.

Hoewel het de eerste keer is dat hij dit organiseert, is Neiden niet ontevreden. Twintig jongens tussen tien en vijftien jaar schreven zich in, maar bijna veertig meldden zich vanmorgen aan. Die moest hij helaas teleurstellen, omdat de inschrijving geld kost. Om hen tegemoet te komen benadrukt Neiden dat de inschrijving nog open staat.

Het is de organisator niet gelukt om sponsoring los te krijgen dus doet hij dit uit eigen zak. "Ik denk dat men bang is om een bijdrage te leveren door misschien ervaringen met anderen die uit winstbejag activiteiten organiseren", vermoedt hij. Joshua (11) lacht verlegen terwijl hij behendig aan zijn blauwe vlieger trekt. Wie weet wordt hij de winnaar van de hoofdprijs, een ticket naar Curaçao.

De winnaar wordt bepaald op basis van het uiterlijk van de vlieger. "We kijken naar de originaliteit, of je de vlieger zelf gemaakt hebt, of die netjes afgewerkt is, naar de wijze waarop je die de lucht in doet en de bewegingen die je daarbij maakt", vertelt Neiden. De finale is op 27 september.

 
  1. neiden 5
  2. activiteiten 3
  3. curacao 3
  4. vlieger 3
  5. september 2