1. vorige
  2. volgende

Ruim vierhonderd atleten van veertien verschillende verenigingen hebben het

Paramaribo - Ruim vierhonderd atleten van veertien verschillende verenigingen hebben het zaterdag en zondag tegen elkaar opgenomen tijdens de nationale junioren kampioenschappen. In het André Kamperveen Stadion warden verschillende winnaars gekroond.  

Het kampioenschap van Miguel van Assen komt niet als een verrassing. Pas terug van de Jeugd Olympische Spelen in China waar hij goud veroverde op het onderdeel hink-stap-springen, zette hij die trend in eigen land voort door tijdens de nationale junioren kampioenschappen de hoofdprijs te veroveren op hetzelfde onderdeel. Van Assen sleepte in de leeftijdscategorie U-20 de titel in de wacht met een sprong van 14.48 meter. Zijn concurrenten kwamen niet in de buurt. AV Marwina-clubgenoot Dave Pika kwam tot 14.07 meter.

Van Assen registreerde tijdens de Youth Olympics twee weken terug een sprong van 16.15 meter. In de kwalificaties sprong hij zelfs verder: 16.29 meter. Beide sprongen moesten onderdoen voor zijn personal best van 16.33, die hij eerder dit jaar in april tijdens de Carifta Games op Martinique registreerde.

Van Assen werd tijdens de juniorenkampioenschappen in de bloemen gezet door de Surinaamse Atletiekbond (SAB). Hij ontving een ingelijste foto waar hij zijn gouden medaille uit China laat zien. SAB-voorzitter Dennis McDonald gaf mee dat Van Assen nu een voorbeeldrol moet vervullen.

Het komende weekend staan de Nationale Kampioenschappen gepland, opnieuw in het André Kamperveen stadion.
  1. assen 5
  2. meter 4
  3. nationale 3
  4. kampioenschappen 3
  5. sprong 3