1. vorige
  2. volgende

Directie FAI roept arbeiders op werk te hervatten

De directie van bacovenbedrijf Food and Agriculture Industries (FAI) heeft de werknemers van Jarikaba opgeroepen om zich maandag uiterlijk 7.00 uur aan te melden op het werk. De directie vraagt de werknemers om hun normale werkzaamheden te hervatten. De actievoerende werknemers hebben vrijdag aangekondigd maandag opnieuw actie te voeren.

Buiten de bond, onder leiding van Michael Sallons, om voeren arbeiders sinds de vorige week maandag acties. Zij hebben het werk neergelegd en eisen betere betaling en arbeidsvoorwaarden. Sallons zegt dat de bond in onderhandeling is met de directie en heeft de actie niet overgenomen. Hij vindt dat de arbeiders misleid worden door een kleine groep. Intussen hebben de vakbondsleiders Robby Berenstein (voorzitter C-47) en Dayanand Dwarka die de arbeiders van FAI in Nickerie leidt, zich georiƫnteerd op Jarikaba. Dit is niet in dank genomen door Sallons, die meent dat hier om politieke motieven gaat.

De directie van FAI stelt dat alle bedrijfsoperaties normaal moeten plaatsvinden. Ze geeft de garantie dat alle maatregelen genomen zijn om de veiligheid van de werknemers te waarborgen. Er is assistentie van het Korps Politie Suriname gevraagd. "Er zullen disciplinaire maatregelen genomen worden tegen hen die geen gehoor geven aan deze oproeping", laat de directie weten.
  1. directie 5
  2. werknemers 4
  3. fai 3
  4. maandag 3
  5. sallons 3