1. vorige
  2. volgende

Ambassadeur Ramdin: Meer investeren in agrarische sector

"Jaarlijks wordt voor bijkans US$ 5 miljard aan voedsel in verschillende fasen van bewerking in de Caribische Gemeenschap geïmporteerd. Als de Surinaamse agrarische sector 10% van deze markt zou kunnen voorzien, zou deze sector de grootste deviezengenerator kunnen worden en een grote werkgever". Dit zei ambassadeur Albert Ramdin, assistent secretaris generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) tijdens een presentatie maandagavond voor het bedrijfsleven in de Conference room van Courtyard by Marriott Hotel.

In de agrarische sector moet volgens Ramdin veel meer geïnvesteerd worden in termen van de infrastructuur en onderzoek. Ook de verdere en doelgerichte ontwikkeling van het productief vermogen in de agrarische sector kan een enorme bijdrage leveren aan het concurrentievermogen van Suriname. De ontwikkeling van de agrarische sector in haar totaliteit kan volgens Ramdin duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid creëren en de opbrengsten uit de mijnbouwsector dienen voor een belangrijk deel besteed te worden aan de facilitering van infrastructuur en onderzoek voor deze sector.

In de afgelopen weken heeft de Guyanese minister van Landbouw bekendgemaakt dat Guyana 5000 ton rijst zal leveren aan Panama onder een speciale overeenkomst, terwijl het Guyanese bedrijfsleven zelf contracten heeft afgesloten voor een soortgelijk volume. Hiernaast is Guyana bezig een overeenkomst met Afrika aan te gaan voor de levering van 120.000 ton rijst per jaar. "Ik zeg dit alleen om aan te geven dat er een enorme behoefte bestaat aan voedselproducten en dat in onze eigen omgeving producenten deze markten wel weten te vinden", stelde Ramdin.

  1. sector 6
  2. agrarische 4
  3. ramdin 4
  4. ontwikkeling 3
  5. bedrijfsleven 2