1. vorige
  2. volgende

Finance Suriname organiseert spoedig een tweede Suriname bijeenkomst in Rotterdam

DEN HAAG - Finance Suriname organiseert spoedig een tweede Suriname bijeenkomst in Rotterdam. Zondag is gebleken dat er enorme behoefte is aan informatie over wonen, werken en ondernemen in Suriname. Finance Suriname heeft samen met Radio Stanvaste de Suriname bijeenkomst ‘Oriëntatie op wonen en werken en ondernemerschap in Suriname’ gehouden.  

Ruim 280 personen, voornamelijk Surinaamse Nederlanders, participeerden aan deze bijeenkomst die in Trefcentrum Wi Masanga is gehouden. "De belangstelling om terug te keren naar Suriname neemt met de dag toe onder de Surinaamse Nederlanders", zegt Dennis Lapar van Finance Suriname. In de presentaties zijn de volgende onderwerpen behandeld: Nederlandse AOW (ouderdomsvoorziening) en Pensioen in Suriname ontvangen: wat zijn dan de fiscale gevolgen voor de remigrant? Welke remigratiemogelijkheden zijn er en hoe het is om een bedrijf in Suriname te starten.

Ook de PSA kaart (Personen van Surinaamse Afkomst) is aan de orde geweest. Vooruitlopend op de tweede bijeenkomst in Rotterdam is voor 19 september een sessie in Amsterdam gepland. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting Finance Suriname en Podium ZO. Eerder zijn soortgelijke bijeenkomsten in Den Haag en Ridderkerk gehouden.
  1. suriname 11
  2. bijeenkomst 5
  3. finance 4
  4. gehouden 3
  5. surinaamse 3