1. vorige
  2. volgende

Het koppel waarop het lied ‘Tien koeien en een nieuwe Zundapp’ is gebaseerd

PARAMARIBO - Het koppel waarop het lied ‘Tien koeien en een nieuwe Zundapp’ is gebaseerd, heeft een gezicht gekregen. Een jaar na de release van het lied heeft zanger Scrappy de identiteit van het Hindostaanse meisje en de Aukaanse jongen onthuld. Dat deed hij zondag op zijn Facebook-pagina. Het gaat om Safrana Janmohamed en Dion Robert.  

"De inspiratie heb ik geput uit dit jong koppel, mijn oud-klasgenoot tevens beste mattie Dion en zijn vriendin, die al vijf jaar samen zijn." Zij zijn de inspiratie, maar Scrappy benadrukt dat het niet hun verhaal is dat wordt bezongen. Uit meer dan vijftig reacties en nog net geen zevenhonderd likes is op te maken dat de mensen er positief op reageren. Zoals velen dit een mooi koppel vinden, het lied goedkeuren, er geen moeite mee hebben of er niets racistisch in zien, hebben anderen nu, een jaar later, nog steeds veel kritiek op de hit van de zanger.

Vooral onder het Hindostaanse deel van de samenleving zorgde de song destijds voor veel commotie. Radio 10 weerde het lied in eerste instantie van haar play-list, maar kwam daar na kritiek vanuit de gemeenschap op terug. Toch zijn er een jaar later nog enkele radiostations waar 'Tien koeien en een nieuwe Zundapp' niet mag worden afgedraaid. "Ik wist wel dat er zoveel kritiek zou zijn, maar niet dat het zo heftig zou zijn", zegt Dion. Terwijl Safrana als een koningin wordt behandeld door zijn familie, is het omgekeerde niet het geval. Waarom hij niet geliefd is bij enkele van haar familieleden, is bij hem niet bekend. "Maar we storen ons er niet aan, omdat we voor elkaar hebben gekozen", zegt Dion trots.

In de Ware Tijd van woensdag het complete interview  dat journalist Shanavon Gefferie had met Safrana en Dion en zanger Scrappy W.
  1. dion 5
  2. lied 4
  3. jaar 4
  4. koppel 3
  5. zanger 3