1. vorige
  2. volgende

Holifeest in Palmentuin trekt ook buitenlanders

Het Holifeest in de Palmentuin trekt niet alleen Surinamers, maar ook veel buitenlanders aan. Zij hebben er echt zin om mee te doen met het feest. Er wordt met alle kleuren poeder gestrooid op elkaar.
De sfeer zit er al in, maar later op de middag wordt het meeste publiek verwacht. Er zijn optredens van Tazza groepen. Iedereen die de Palmentuin binnenloopt wordt verwelkomd in de kleuren van de regenboog. Ook media-vertegenwoordigers worden niet bespaard. Er zijn ook genoeg stands aanwezig waar er poeder gehaald kan worden.

Rond vier uur zal symbolisch een volksspel opgevoerd worden. Organisator Dinesh Malhoe van Rani Entertainment vertelt aan Starnieuws dat het gaat om het spel 'Makhan Chor'. Lord Krishna is bekend om zijn voorliefde voor boter. Volgens de legende wist hij de boter te vinden, waar deze ook verborgen werd. 'Makhan Chor' betekent 'stelen van boter'. Tijdens dit spel zal er een pot met kleursel zes meter hoog opgehangen worden. Spelers uit de verschillende districten zullen hieraan meedoen proberen 'de boter' te pakken te krijgen.

Dit volksspel wordt regelmatig opgevoerd in India, Trinidad en Guyana tijdens het Holifeest. Vijftig jaar terug werd het in Saramacca gespeeld door de opa Malhoe. Dinesh wil dit spel weer introduceren en hiermee de traditie voortzetten.

Michelle van Kallen
  1. boter 4
  2. spel 3
  3. holifeest 2
  4. palmentuin 2
  5. kleuren 2