1. vorige
  2. volgende

Bouterse’s NDP speelt op zeker in Wanica

PARAMARIBO, 10 apr – Dat de NDP voor de grootst mogelijke zetelwinst gaat in het district Wanica mag geen vraag meer heten. De politieke partij van Des Bouterse ziet het ‘randdistrict’ een sleutelrol vervullen in de machtsstrategie op korte termijn.

Korte termijn is dan volgend jaar al als de nationale verkiezingen worden gehouden. Voor Wanica vallen maar liefst zeven van de een en vijftig parlementszetels in de wacht te slepen. Een flinke winst in dit district kan een behoorlijke stoot geven aan de politieke droom van de NDP. En die is zonder meer het behalen van zes en twintig zetels in het parlement. Dat is tot nog toe alleen aartsrivaal Nieuw Front gelukt, zij het dat die een combinatie vormt. De NDP wil het zo mogelijk solo doen. Recente verschuivingen in de top van lokale overheden bevestigen dit.

Rawien Jiawan, zoon van NDP-bestuurslid Charles Pahlad, moet plaats maken als districtscommissaris van Wanica. Hij behoudt de functie maar moet naar Saramacca verhuizen, waar drie zetels te winnen zijn. “Het heeft in goed overleg met de president plaatsgevonden. Ik heb alles formeel overgedragen”, zegt Jiawan tegenover de Times of Suriname. Roline Samsoedien neemt over, een oude rot. Van Jiawan wordt gezegd dat hij niet al te veel gezag wist uit te stralen, wat de prestatiekracht niet ten goede kwam. Binnen de afdeling Wanica van de NDP rommelt het al geruime tijd. Het was op gegeven moment zo heftig dat Bouterse genoodzaakt was de verkiezingscampagne voor de partij te leiden.

  1. ndp 5
  2. wanica 4
  3. jiawan 3
  4. district 2
  5. politieke 2