1. vorige
  2. volgende

China wil veiligheidscamera’s Paramaribo betalen

PARMARIBO, 10 apr – De Volksrepubliek China is bereid het camera projectvoor Paramaribo te financieren. Dit heeft dev ambassadeur van China, Yang Zigang, gezegd tijdens een bezoek aan minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Het project ligt al jaren gereed.

De regering Venetiaan – Sardjoe wilde de veiligheid in de binnenstad vergroten. Onder leiding van toenmalig minister van Justitie & Politie werd het project uitgewerkt en aangekondigd. Tot uitvoering is het nooit gekomen, vanwege geldtekort.Op gegeven moment werd zelfs beweerd dat het project van de baan was. Er zouden ‘andere’ methoden worden ingevoerd om de veiligheid te waarborgen. Nu lijkt het er toch van te komen. Belfort zegt tegenover de Times of Suriname dat de camerabeveiliging door de Chinezen betaald wordt.

Het blijft overigens niet bij camera beveiliging. Ook andere projecten die met veiligheid en misdaadbestrijding te maken hebben, mogen worden ingediend. Belfort wil daarom zo snel mogelijk overleg met onder meer de brandweer, de politie en het gevangeniswezen. Die moeten een overzicht geven van hun hoogste noden. Volgens Belfort is de diplomaat zeer te spreken over de aanpak van de criminaliteit. Justitie en Politie krijgt al regelmatig hulp van vooral Frankrijk, de Verenigde Staten van Amerika en India.

  1. belfort 4
  2. politie 4
  3. justitie 3
  4. project 3
  5. veiligheid 3