1. vorige
  2. volgende

Santusha Krishnasingh heeft woensdag samen met nog dertien andere studenten die

PARAMARIBO - Santusha Krishnasingh heeft woensdag samen met nog dertien andere studenten die gebruik maken van het avond schoolvervoer haar misnoegen geuit aan het Nationaal Jeugd Parlement (NJP). Dat gebeurde op een speciaal daar voor georganiseerde bijeenkomst van het Jeugdparlement in het gebouw van de jongerenorganisatie in Paramaribo. 

Aan hen is verteld dat het avond school vervoer is stopgezet. Krishnasingh, die aan de Javaweg bij Lelydorp woont en van plan is de schakel klas van het Universiteit te bezoeken, zit nu met het vraagstuk hoe de school te bezoeken. "De eerste weken kan ik misschien nog de taxi betalen, indien het avond schoolvervoer wordt stopgezet maar een heel jaar is niet uit te houden", zegt Rafaella Ravenberg die te Santopolderweg woont en het IOL bezoekt.

Voorzitter van het NJP Priya sital heeft de studenten woensdag beloofd de voorstellen mee te nemen naar het gesprek met de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling Aswin Adhin. Afgelopen vrijdag heeft de voorzitter een brief gestuurd naar de minister met als hoop uitgenodigd te worden. "Jullie zijn niet aan jullie lot overgelaten", zei Sital.

Het avond schoolvervoer werd twee jaren geleden geïnitieerd door toenmalig minister Shirley Sitaldien. Vorig jaar was de huidige minister Aswin Adhin al van plan het vervoer stop te zetten, maar op verzoek van het NJP werd het toch voortgezet. Volgens informatie van het NJP zijn ongeveer 600 studenten van het avond schoolvervoer afhankelijk.

 

 

 
  1. avond 5
  2. schoolvervoer 4
  3. njp 4
  4. minister 4
  5. studenten 3