1. vorige
  2. volgende

Agent getuigt: Muntslag legaal in Trinidad

Edmund Quincy Muntslag was legaal in Trinidad en er is geen “groot bedrag contant geld” op hem gevonden bij zijn arrestatie vorig jaar. De Surinaamse 30-jarige zakenman is in augustus vorig in een winkelcentrum in Trincity aangehouden.

De officier Michael Vasquez die Muntslag heeft gearresteerd heeft gisteren bij de voortzetting van de uitleveringszaak verklaard dat de reisdocumenten van de verdachte in orde waren bij zijn aanhouding. Muntslag is op een voorlopige uitleveringsbevel van de Verenigde Staten gearresteerd op verdenking van samenzwering tot het smokkelen van cocaïne.

De politieagent, lid van de Trinidadiaanse anti-criminaliteitseenheid, heeft ook toegegeven dat er geen grote som contant geld op Muntslag is gevonden bij diens arrestatie. Vasquez heeft gisteren zijn getuigenis voltooid in de uitleveringsprocedure die wordt voorgezet in de rechtszaal in Port-of-Spain.

Muntslag is samen met Dino Bouterse aangeklaagd door de Amerikaanse autoriteiten. In een ‘guilty plea’ heeft Dino toegegeven dat hij de islamitische groep Hezbollah zou voorzien van een permanente basis in Suriname. Muntslag en Dino worden ervan beschuldigd dat ze cocaïne in een reiskoffer op een reguliere vlucht hebben gesmokkeld in juli vorig jaar.

De rechter heeft eerder het verzoek tot vrijlating op borgtocht van Muntslag geweigerd. Hij blijft opgesloten in de Maximum Security gevangenis in Arouca. Rechter Marcia Ayers-Caesar heeft hem gisteren gewezen op zijn recht om zich voor vrijlating op borgtocht te wenden tot een rechter in Chambers. De uitleveringsprocedure wordt op 14 oktober hervat.

Keith Schotland en Asha Watkins-Montserin zijn de advocaten van Muntslag. De Amerikaanse belangen in deze zaak worden gediend door Israël Khan, Jagdeo Singh en Netram Kowlessar, hoofd van de Centrale Autoriteit van het bureau van de procureur-generaal.

  1. muntslag 8
  2. vorig 3
  3. gisteren 3
  4. dino 3
  5. rechter 3