1. vorige
  2. volgende

Maandagavond is Renato Stewart op de parkeerplek van TBL Cinemas vermoedelijk

PARAMARIBO - Maandagavond is Renato Stewart op de parkeerplek van TBL Cinemas vermoedelijk doodgestoken door de vijftienjarige Irfan. Familie Stewart spreekt van belaging, terwijl moeder Nazir zegt dat haar zoon uit zelfverdediging heeft gehandeld, nadat de jongen een vuistslag van de nu overleden 53-jarige in het gezicht heeft gehad. 

De moeder van de jeugdige moordverdachte laat haar tranen de vrije loop als zij de krant te woord staat. Dat haar derde kind nu in handen van Justitie is, kan zij moeilijk verkroppen. Moeder Nazir zegt dat Irfan een goede opvoeding heeft genoten. Zij zegt dat de vader wekelijks tascontrole uitvoert bij haar zes kinderen. "Als m'n zoon niet 'flexy' was, had ik hem verloren. Hij was niet in staat de man (Renato Stewart, ...red.) te doden. Hij zag de dood voor zich", zegt zij vol weemoed. Mevrouw Nazir leeft mee met de nabestaanden, maar treurt dat haar zoon nu in aanraking is gekomen met de politie. "God heeft alles gezien. Hij moet eruit. Hij moet door naar school", zegt zij wanhopig.

Ook bij de familie Stewart heerst nog steeds ongeloof en wanhoop. Volgens haar begon het zaterdag met een 'woordenwisseling' tussen Renato en een groep jeugdigen toen bleek dat er een kras op de auto van de nu overleden man was ontstaan. De broers en zus vertellen dat Renato altijd handelde op basis van wet en recht. Zij beschrijven hem als iemand die ruzie vermeed en over een grote dosis zelfbeheersing beschikte, mede door de beoefening van Martial arts. "Als mijn broer als eerste had geslagen had die kleine magere jongen het niet overleefd", verwoordt zijn broer zich. De bloedverwanten geven aan dat Renato een mensen- en familievriend is geweest. Volgens hen hield hij van kinderen, maar duldde geen brutaliteit. De nabestaanden zeggen dat de 53-jarige Renato een sterke man was, die heel veel kon verdragen. Sociale controle was hem eigen.

 

Dit bericht is een samenvatting van het krantenbericht geschreven door Naomi Hoever. Voor een uitgebreider relaas van de beide families leest u zaterdag de Ware Tijd.
  1. renato 6
  2. zegt 5
  3. stewart 4
  4. moeder 3
  5. nazir 3