1. vorige
  2. volgende

De Surinaamse bierproducent Sranan Biri

PARAMARIBO - De Surinaamse bierproducent Sranan Biri, die eerder dit jaar technische problemen had met het productieproces van haar bliklijn, is herrezen. Vanaf maandag zal het bedrijf de Surinaamse markt weer van bier voorzien. "Bier brouwen is geen makkelijk proces. We hebben zeker de klappen van de zweep geïncasseerd en doorstaan", zegt marketingmanager Kries Mathoera in gesprek met de Ware Tijd. 

Het bedrijf bracht haar bliklijn in het laatste kwartaal van 2013 op de markt. Technische problemen bij het productieproces van de bliklijn maakten dat het productieproces tijdelijk on hold moest worden gezet. Dat lag volgens Mathoera aan een gebrek aan geschikt lokaal technisch personeel.

Het bedrijf heeft inmiddels weer voldoende voorraad opgebouwd en kan de Surinaamse markt daar vanaf maandag mee voorzien. De marketingmanager laat weten dat er voorlopig alleen flessen gedistribueerd zullen worden. "We hebben na lang zwoegen eindelijk weer het Surinaamse product gereed", vertelt Mathoera opgelucht.

Ook het productieproces van de blikken is weer op gang gekomen. De blikken zullen iets later dit jaar opnieuw worden uitgebracht.
  1. surinaamse 4
  2. productieproces 4
  3. bliklijn 3
  4. bedrijf 3
  5. markt 3