1. vorige
  2. volgende

Politie houdt vijf overtreders voor krapé-eieren

Vijf verdachten zijn vorige week woensdag aangehouden voor krapé-eieren, die volgens de wet niet mogen worden geraapt. Bij de aanmeersteiger van Nieuw Amsterdam heeft de politie het echtpaar P. aangehouden. Het had in totaal 1.210 krapé-eieren in zijn bezit, die hij in zakjes van tien ten verkoop aanbood.

Het echtpaar heeft verklaard dat hij de eieren bij een raper heeft gekocht. Aan man en vrouw is een boete van SRD 10 per ei opgelegd. In totaal moesten ze SRD. 12.100 betalen. Op dezelfde middag heeft de politie ook een jeugdige aangehouden met 250 krapé-eieren. Hij heeft de politie verteld dat hij de eieren voor zijn vader heeft gekocht. Vader en zoon zijn aangehouden voor overtreding van de wet Economische Delicten. Ze mochten de zaak buitenproces afhandelen.

De raper, de 55-jarige John M., is opgespoord en aangehouden. Ook hij was opgebracht en heeft de zaak afgedaan door een “fikse boete” te betalen. De politie wijst erop dat de Krapé volgens de jachtwet een geheel beschermde diersoort is, dus ook de eieren mogen niet worden geraapt, verkocht of geconsumeerd.
  1. eieren 6
  2. aangehouden 5
  3. krape 4
  4. politie 4
  5. vader 2