1. vorige
  2. volgende

Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) treft momenteel alle

PARAMARIBO - Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) treft momenteel alle voorbereidingen om op bij de start van het nieuwe schooljaar te beginnen met de Naschoolse Opvang. Dat laat Minov-minister Ashwin Adhin weten. Het project werd in het eerste deel van 2014 omgedoopt in de Naschoolse Opvang Nieuwe Stijl.  

Adhin legt uit dat er nu gewerkt wordt aan de bouw van keukens op de scholen. Verder is het ministerie bezig na te gaan hoe meer leerkrachten in te brengen in het project. Het is de bedoeling om onderwijsgevenden die nu deeltijds werken in te zetten. "We hebben veel leerkrachten die minder dan de benodigde hoeveelheid lesuren maken en die moeten efficiënt ingezet worden", zegt Adhin. Het voordeel daarbij is dat deze groep een volwaardige vaste bezoldiging krijgt.  

Naast de bovengenoemde voorbereidingen worden er ook nieuwe contracten getekend met personen en instanties die hun diensten leveren aan het project. Adhin benadrukt dat voor wat betreft het keukengedeelte ook nagegaan wordt of het personeel gekwalificeerd is. Dit wordt in samenspraak met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg gedaan.                              Het ministerie hield in april dit jaar een conferentie waarin de nieuwe opzet van het project besproken werd.
  1. nieuwe 4
  2. adhin 4
  3. project 4
  4. ministerie 3
  5. minov 2