1. vorige
  2. volgende

Zaterdag eerste fase gronduitgifte Para

In de bestuursressorten Zuid en Noord in het district Para mogen 350 perceelaanvragers zaterdag op het commissariaat hun grondpapieren ontvangen uit handen van RGB-minister Steven Relyveld. De uitgifte van de grondpapieren is een inhaalslag van aanvragen die tientallen jaren lopen op domeinen en het resultaat van de ordening in het woongebied Suralcoweg/Spoilarea. De perceelsbestemmingen op de aanvragen variëren van landbouw en veeteelt tot bebouwing en bewoning. ‘Het betreft slechts het eerste deel van de gronduitgifte’, zegt districtcommissaris Jerry Miranda.
Miranda is ongeveer een jaar terug begonnen met een totale ordening van het woongebied Suralcoweg/Spoilarea. Het aantal occupanten in dat gebied was volgens de dc zorgwekkend. Er liepen soms wel 3 aanvragen op een perceel. “Sommige figuratieve kaarten op de verzoekschriften toonden dat er dwars door elkaar gronden uitgegeven zouden worden, indien er een positief advies werd uitgebracht doorhet commissariaat. Uitgifte naar willekeur van de aangevraagde gronden zou verder leiden tot een wanordelijke situatie, waarbij mensen last konden ondervinden van elkaar”, zegt Miranda. De burgervader heeft de taak op zich genomen ombewoners die perceelaanvragen hebben lopen in het gebied, in kaart te brengen en te begeleiden bij het aanvraagproces. Voor het betreffend gebied worden 195 grondpapieren uitgedeeld.
De afdeling Grondzaken van het commissariaat te Para zal het gehele weekend door opengesteld zijn voor de afgifte van de grondpapieren. Aanvragers die in aanmerking komen, zullen telefonisch of per brief uitgenodigd worden. Zij dienen hun ID-kaart of rijbewijs mee te nemen en SRD 2,50 voor zegelkosten. Het commissariaat zal een hulpafdeling instellen voor de begeleiding bij het voldoen van voorwaarden in de bereidverklaringen. De Centrale Betaaldienst op het commissariaat krijgt ook de bevoegdheid om gelden te ontvangen die betrekking hebben op voorwaarden in de bereidverklaring.
  1. commissariaat 5
  2. grondpapieren 4
  3. aanvragen 3
  4. miranda 3
  5. gebied 3