1. vorige
  2. volgende

Suriname na winst op Cuba nog in de race Concacaf U-20

Suriname is nog in de race voor het Concacaf U-20 eindtoernooi op Jamaica, begin volgend jaar. Na een 2-1 verlies vrijdag tegen gastland Trinidad & Tobago heeft de U-20 natio zondag met 1-0 gewonnen van Cuba. Suriname komt hierdoor in groep A van deze CFU U-20 finaleronde nu op 3 punten, evenals Cuba. Suriname maakt nog kans om als nummer twee verder te gaan naar de laatste vier, mits het op de laatste speeldag in deze ronde, dinsdag, van Curaçao wint.

Cuba won vrijdag van Curaçao met 1-0 en heeft nu evenals Suriname drie punten. Natio staat door een beter doelsaldo nu op de tweede plaats. In de laatste groepswedstrijd komt Suriname uit tegen Curaçao en neemt Cuba het op tegen gastland Trinidad. Curaçao verloor met 4-0 van Trinidad en heeft tot nu toe geen vuist weten te maken in dit toernooi. Trinidad gaat met 6 punten uit twee wedstrijden aan kop en heeft alle kaarten in handen om als groepswinnaar uit de bus te komen. De wedstrijden van deze poule worden in het Hasley Crawford Stadion gespeeld.

Indien Suriname als tweede verder gaat, heeft het twee rustdagen op Trinidad. Dit betekent dat natio pas op 19 september weer in actie komt tegen de nummer twee van poule B, waar Haïti, Aruba, Dominicaanse Republiek en St.Kitts en Nevis strijd leveren. Slechts de winnaar van de wedstrijd tussen de twee beste nummers twee van elke poule gaat verder naar het Concacaf eindtoernooi.

Momenteel staan Haïti en Aruba aan kop met elk drie punten in poule B. Deze poule komt maandag weer in actie wanneer Haïti het opneemt tegen Aruba en de Dominicaanse Republiek tegen St. Kitts en Nevis. CFU heeft slechts vier plaatsen bij de eindronde van Concacaf die van 9 tot 15 januari wordt gehouden. Jamaica is als gastland automatisch geplaatst. Hier zullen de vier Caribische landen strijd leveren met nog 8 landen uit Centraal en Midden Amerikastrijd voor WK U-20. Uit de Concacaf zone gaan vier landen naar het WK voor spelers onder de 20 jaar, dat gehouden wordt in Nieuw Zeeland.

Ala-D Media
  1. suriname 6
  2. trinidad 5
  3. poule 5
  4. concacaf 4
  5. cuba 4