1. vorige
  2. volgende

Minister van Onderwijs en Volksontwikkeling Ashwin Adhin vraagt zich af of het

PARAMARIBO - Minister van Onderwijs en Volksontwikkeling Ashwin Adhin vraagt zich af of het echt nodig is dat de Fibos (Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs) in de toekomst SRD 500,- per leerling per jaar gesubsidieerd krijgt in plaats van de SRD 150,- per leerling die nu per jaar wordt uitgekeerd. Bij de Fibos zijn de RKBO-, EBGS-,AMEC-, Hindoe- en Moslimscholen aangesloten.  

Volgens Mildred Demon, directeur van stichting onderwijs der EBGS, en collega Ricardo Kenswil, directeur van het RKBO, is het huidige bedrag niet genoeg om een school draaiende te houden.

De onderwijstopman vertelt de Ware Tijd dat de openbare scholen wel uitkomen met SRD 10,- subsidie per kind per jaar: "De SRD 10,- is wel al achterhaald, maar de school wordt wel draaiende gehouden". Het enige verschil is het vak godsdienst. Adhin vindt dan ook niet dat er sprake is van kostenverhoging op de bijzondere scholen. "Wij bekostigen bijna alles voor de scholen zoals de water- en elektriciteitsrekeningen, betalen de leerkrachten, bouwen en/of renoveren lokalen en voorzien van leermiddelen."

Op het Minov is de commissie 'subsidieregeling' in het leven geroepen om na te gaan of de financiële middelen naar instanties toe juist is. Wat betreft de onderwijsinstellingen heeft Adhin niet het gevoel dat dat de subsidie verhoogd zal worden.
  1. srd 4
  2. onderwijs 3
  3. adhin 3
  4. jaar 3
  5. scholen 3