1. vorige
  2. volgende

Giselle Reinberg

PARAMARIBO - Giselle Reinberg, een Nederlandse schone met Surinaamse roots, vertegenwoordigde Suriname afgelopen zaterdag op de Miss Globe 2014 pageant in Baku, de hoofdstad van Azerbaijan (Oost-Europa). Op deze avond werd Miss Australie Crystal Hall Esma gekroond tot Miss Globe 2014. Met ondersteuning van Tropical Beauties Suriname (TBS) deed Reinberg mee aan de verkiezing.  

De Nederlandse Giselle heeft een Surinaamse vader en woont inmiddels in Turkije. Ze wilde meedoen aan de Miss Globe-verkiezingen en benaderde TBS. De organisatie ging uiteindelijk akkoord met de deelname van Giselle als vertegenwoordiger van Suriname.

"Ze heeft Suriname op waardige vertegenwoordigd en heeft ook een top 20 positie mogen binnenhalen. De organisatie is heel trost op Gissele", zegt Jermain Tjin-A-Koeng van TBS. Binnenkort doet Reinberg weer onder auspiciën van TBS mee aan een verkiezing. Welke schoonheidswedstrijd dat is, wil de organisatie nog niet kwijt.

Miss TBS 2014 Tashana Losche is woensdag aangekomen in Bangkok Thailand, waar zij van 18 september tot en met 9 oktober Suriname zal vertegenwoordigen op de Miss Grand International 2014 pageant. Ze heeft al een fotoshoot en een sjerpceremonie achter de rug heeft. 

Op het programma staan onder andere modeshows, stedentrips in Bangkok en Sukothai (oudste hoofstad van Thailand), een national costume competition, bikinironde en avondjurk en een liefdadigheidsevenement. Tashana zal op 5 oktober  strijden in een voorronde voor één van de twintig plekken in de finale  op 7 oktober. Donderdag worden zij en de andere contestanten officieel geintroduceerd tijdens een persconferentie.
  1. suriname 5
  2. tbs 5
  3. giselle 3
  4. reinberg 3
  5. globe 3