1. vorige
  2. volgende

Alle vijfentwintig winkelzaken en restaurants in Brokopondo worden door de

PARAMARIBO - Alle vijfentwintig winkelzaken en restaurants in Brokopondo worden door de bestuursdienst bezocht om ongedierte zoals ratten, muizen, kakkerlakken en mieren te bestrijden. 

Freddy Linga, secretaris van het commissariaat Brokopondo, zegt dat vooral ratten heel gevaarlijk kunnen zijn voor de bevolking. Volgens de vergunningsvoorwaarden zijn winkeliers verplicht om twee keer per kwartaal te bestrijden. Daar de eigenaren in gebreke zijn gebleven, is het commissariaat hier zelf toe overgegaan. De kosten kunnen oplopen van SRD 170 tot SRD 357 op kosten van de winkeliers.

Linga zegt dat er niet zodanige onregelmatigheden zijn geconstateerd dat sluiting nodig was. Er zijn wel ratten aangetroffen, maar er is geen sprake van een plaag. De districtssecretaris benadrukt dat het voor de voedselveiligheid belangrijk is ratten en muizen te bestrijden, omdat zij ziekten verspreiden.

In augustus hebben de bestuursambtenaren in winkels vervallen producten in beslag genomen. Het ging vooral om blikjeswaren en chocolades. Het valt Linga op dat er goederen op de schappen staan, waarvan de vervaldatum van de producten bijna aangebroken is. "Leveranciers zien Brokopondo als een dumpplaats voor goederen", constateert hij.
  1. ratten 4
  2. brokopondo 3
  3. bestrijden 3
  4. linga 3
  5. muizen 2