1. vorige
  2. volgende

In het kader van het Paasfeest waarbij de christenen de opstanding van Jezus Christus

PARAMARIBO- In het kader van het Paasfeest waarbij de christenen de opstanding van Jezus Christus herdenken, brengen enkele kerkelijke leider een boodschap. Bisschop Karel Choennie van de Rooms Katholieke kerk bemoedigt eenieder om Gods licht toe te laten in de duistere wereld.

"Er is in God altijd de mogelijkheid voor een nieuw begin. Het vraagt moed als je down bent en je het niet meer ziet zitten. Maar met de verrijzenis van Christus kunnen we nu nog mensen helpen. Misschien is genezing niet mogelijk, maar een helpende hand of een luisterend oor bieden wel", zegt bisschop Choennie.

Kenneth Kross, voorganger van de Bethlehem Kerk tevens voorzitter van het Israël Comité Suriname, geeft in zijn Paasboodschap aan dat de mens wat meer dankbaarheid aan de dag mag leggen voor wat zij wel heeft. De gemeenschap moet ook dankbaar zijn voor het offer van Jezus Christus. "Wanneer wij een levenshouding hebben van dankbaarheid zijn we veel minder geneigd om gebukt te gaan onder zorgen. Start de ochtend met een gevoel van dankbaarheid."

Apostel Steven Reyme van Logos Ministries International geeft aan dat Pasen een tijd is van liefde en herstel. Deze periode is volgens hem ideaal om anderen te vergeven en relaties te herstellen. "Zoals Jezus onze zonden op zich heeft genomen en daardoor verzoening heeft gebracht tussen God de mensheid. De prijs is betaald. Vergiffenis is geschonken, waarom zouden wij dat niet doen onder elkaar. Vasthouden aan het verleden houdt je alleen maar tegen. Vergeven is vooral voor jezelf." Daarnaast spreekt Reyme de hoop uit dat er in ons geliefd land meer integere leiders zullen opstaan die durven opkomen voor waarheid en recht.

  1. jezus 3
  2. christus 3
  3. bisschop 2
  4. kerk 2
  5. god 2