1. vorige
  2. volgende

Stichting Finance Suriname blijft overvolle zalen trekken met haar

DEN HAAG - Stichting Finance Suriname blijft overvolle zalen trekken met haar Suriname-bijeenkomsten in Nederland. “Dit geeft aan dat er enorme behoefte aan is”, reageert stichtingsvoorzitter Dennis Lapar.  

Na de succesvolle bijeenkomsten in Ridderkerk, Den Haag, en Rotterdam, organiseert Finance Suriname vrijdag een infodag in Amsterdam. "Er zijn helaas geen plaatsen meer", zegt Lapar nadat er ruim tweehonderd aanmeldingen binnenstroomden. Podium Zo is mede-organisator van de bijeenkomst in Amsterdam.

Volgens Lapar is het verlangen van vooral de Surinaamse Nederlanders van 55 jaar en ouder groot om terug te keren. FinanceSuriname organiseert de bijeenkomsten om personen die geen werk hebben of gepensioneerd zijn en wiens inkomen ontoereikend is, te informeren over de mogelijkheden die er zijn bij een eventuele verhuizing naar Suriname.

Tevens komt het probleem rond de inkorting van de ouderdomsvoorziening (AOW-gat) en de pensioenuitkering aan de orde. "Hoeveel belasting moet er in Suriname over deze inkomsten betaald worden? Houdt de remigrant genoeg geld over voor de primaire levensbehoeften (eten, drinken en wonen) en het betalen van de premie ziektekostenverzekeringen", legt hij uit. Ook het opstarten van een eigen zaak in Suriname komt aan de orde.

Naast Lapar komen ook Purcy Denz (consultant van het Nederlands Migratie Instituut), Derryl Walker (directeur van de in Suriname gevestigde MOBOCO NV) en Gordon Cruden (zakelijk directeur van Podium ZO!) aan het woord.

 
  1. suriname 7
  2. lapar 4
  3. bijeenkomsten 3
  4. haag 2
  5. finance 2