1. vorige
  2. volgende

De kunstfestivals in Moengo

PARAMARIBO - De kunstfestivals in Moengo, die op initiatief van Marcel Pinas worden gehouden, dienen ook als financiering voor de faciliteiten in de Tembe Art Studio's onder leiding van de kunstenaar. Aan het einde van dit festival wordt een recordingstudio ingericht voor jongeren in het gebied. Er is nu al een oefenstudio, fondsen van het Moengo festival of Music 2013, vertelt Pinas aan de Ware Tijd.  

Vrijdag is de tweede editie geopend van het Moengo festival of Theater and Dance geopend. Ruim tweehonderd jongeren hebben hun talenten voor het festival wekenlang laten aanscherpen door theater- en dansdocenten uit binnen- en buitenland.

Vrijdagmiddag is de poolo botowedstrijd gehouden, een korjalen show-off, waarbij assembleelid Ronnie Brunswijk de openingsact deed met een demonstratie van zijn amphibious atv.

In de avond hebben optredens van onder andere Four Messengers en Boys Only uit Moengo, de Burgess Dance company uit de Verenigde Staten en Junadry Leocaria uit Nederland, het publiek kostelijk vermaakt. Het terrein van Tembe Art Studio's was omringd met verkoopstands waar de bezoekers een hapje en drankje kunnen kopen.

Moengo blijft tot en met zondag een trekpleister voor festivalgangers.

 
  1. moengo 5
  2. festival 4
  3. pinas 2
  4. gehouden 2
  5. tembe 2