1. vorige
  2. volgende

‘Bouterse moet zijn toneel elders gaan spelen’

VHP-volksvertegenwoordiger Mahinder Jogi is van mening dat president Bouterse bezig is met een complete afleidingsmanoeuvre, om zo de aandacht van het volk af te leiden van de werkelijke problemen in het land. Hij zegt dat Bouterse al sinds 1980 bezig is het volk te misleiden en dit doet de president naar zeggen van Jogi steeds weer.

Gisteren, op de Dag van de Arbeid, ging de dichter Sombra (Stanley Slijngaard) bij de rotonde van Poelepantje in hongerstaking, omdat hij van mening is dat de democratische rechtstaat onder vuur ligt. Nadat de president met hem had gesproken, besloot Sombra zijn hongerstaking te beëindigen. Ook dit ziet Jogi als een afleidingsmanoeuvre van de president. Volgens reacties van meerdere mensen op sociale media, is het bezoek van Bouterse aan Sombra gewoon een scenario dat zij zelf in elkaar hebben gezet.

Jogi is van mening dat het tijd wordt dat de president zijn manieren gaat veranderen. Hij ziet graag dat de president zich eindelijk gaat inzetten voor het welzijn van het volk: “De mogelijkheden voor het volk moeten bekeken worden door de president. Er moet gekeken worden naar wat voor mogelijkheden de ondernemers geboden kan worden en ook naar mogelijkheden voor de jongeren.” De VHP-volksvertegenwoordiger meent dat de president vanaf zijn aantreden in 2010 bezig is geweest met misleiding. “Nu is het duidelijk dat de situatie iedere dag aan het verergeren is en dan probeert Bouterse andere dingen te doen, zoals een huis bouwen voor een vrouw met drie kinderen”, zegt Jogi. Echter meent hij dat deze zaken de totale gemeenschap niet zullen helpen om het hoofd boven water te houden.

Volgens de parlementariër moet de president ophouden met zijn doorzichtige dingen. “Zijn leeftijd geeft al aan dat hij zich anders moet gaan opstellen. Laat Bouterse respect hebben voor zijn leeftijd en zich anders gaan gedragen”, haalt de VHP’er aan. Volgens hem zou de president wijzer moeten worden als er gekeken wordt naar zijn leeftijd, echter gebeurt dat niet volgens Jogie. De VHP’er benadrukt dat Bouterse het Surinaams volk eindelijk met rust moet laten en zijn toneel elders moet gaan spelen.

-door Richelle Mac-Nack-

  1. president 10
  2. bouterse 6
  3. volk 5
  4. jogi 4
  5. mening 3