1. vorige
  2. volgende

3 jaar voor oom die 6-jarig nichtje misbruikte

Melvin mag 3 jaar brommen voor het seksueel misbruiken van de 6-jarige dochter van zijn zus. Het strafbaar feit speelde zich af in de periode 2015 tot en met augustus 2016. Volgens de moeder van het slachtoffer werd zij tegen 5.00 uur ’s ochtends wakker en ging zij even bij haar dochter. Tot haar schrik zag zij haar broer spiernaakt op de jeugdige liggen. Het meisje had ook geen ondergoed aan. Volgens de moeder schrok haar broer en rende hij uit de kamer. Bij navraag bij het meisje bleek dat de oom dit voor de tweede keer had gedaan. Volgens het kind wreef de verdachte zijn geslachtsdeel tegen dat van haar en probeerde hij haar zover te krijgen dat hij verder kon gaan met zijn handelingen. Echter werd hij betrapt voordat hij het kind seksueel kon binnendringen.

Volgens raadsman Hedley Derby heeft het psychologisch rapport van de veroordeelde uitgewezen dat hij een verminderde controle heeft op de beheersing van zijn seksuele gevoelens. Daarnaast werd hij niet voldoende seksueel bevredigd door zijn partner. Hij pleitte ervoor dat er een begeleiding op dit gebied komt voor Melvin en zijn partner. Openbare aanklager Reshna Jhinkoe voerde aan dat het opmerkelijk is dat de oom in eerste instantie alles had toegegeven en spijt had betuigd voor zijn handelingen. “Ik heb geblunderd en heb een les geleerd”, zei de verdachte bij zijn eerste verklaring. Echter bleek volgens de vervolgingsambtenaar dat Melvin achteraf alles begon te ontkennen, aangezien het kind vanwege een trauma niets op de strafzitting kon verklaren.

Kantonrechter Rewita Chatterpal vond dat de eerste verklaring van de verdachte duidelijk te vinden was in het proces-verbaal. Zij veroordeelde daarom conform de eis van het Openbaar Ministerie en gelastte ook nog de psychologische begeleiding van de veroordeelde gedurende zijn detentie.

FR

  1. melvin 3
  2. seksueel 3
  3. kind 3
  4. verdachte 3
  5. veroordeelde 3