1. vorige
  2. volgende

Reshuffling dc’s per 15 april een feit

Per 15 april komt er een reshuffling binnen het korps van districtscommissarissen (dc's).Dit bevestigt minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling. Hetbesluit is donderdag gefinaliseerd tijdens een onderhoud tussen de dc's, Betterson en president Desi Bouterse.

De deken van de dc's,Roline Samsoedien, is nu belast met het district Wanica. De dc van Coronie, Harold Sijlbing, gaat met pensioen. Aroenkoemar Ramdhani die nu in Saramacca is gestationeerd, zal in Coronie ingezet worden.Ravin Jiawan diemet ziekteverlof is, zal de plaats in Saramacca innemen. Hij keert niet meer terug naar Wanica.

Volgens de minister is dit besluit definitief.Op de vraag of het raadzaam is om met ongeveer een jaar voor de verkiezingen dc's van standplaats te verwisselen,antwoordt de minister dat de tijd juist is. Met dit besluit betekent het ook dat deze dc ‘s de verkiezingen in de respectieve districten als voorzitter van de hoofdstembureaus zullen moeten leiden. Volgens hem moet er niets politiek achter dit besluit gezocht worden dan dat het gaat om een stukje reorganisatie.

Betterson geeft aan dat er momenteel geen nieuwe dc's worden opgeleid en dat dit onderwerp ook niet ter sprake is gekomen. Ook geluiden over een eventuele reshuffling van de dc van Nickerie, Wedperkash Joeloemsingh, wordt ontkracht door de minister. Betterson zegt dat de dc een uitstekende job verricht in Nickerie. Voor het overige zijn er geen veranderingen benadrukt de minister.

Ala-D Media
  1. minister 5
  2. betterson 4
  3. dcs 3
  4. besluit 3
  5. reshuffling 2