1. vorige
  2. volgende

Drastische verkeersaanpassingen bij openstellen Saronbrug

De ‘Saronbrug’ over het Saramaccakanaal wordt zondag opengesteld. Dit brengt een drastische aanpassing van het verkeer met zich mee. Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft tijdens een persconferentie maandag uitleg gegeven over de verkeerssituatie die vanaf zondag ingaat.

Vanuit het zuiden zal de brug alleen te betreden zijn via de Indira Ghandiweg en de weg van Goede Verwachting. Verkeer uit de Goede Verwachting mag alleen links afslaan naar de brug. Rechtsaf naar de Indira Ghandiweg wordt verboden. Het verkeer dat van de brug komt richting de rotonde is eveneens verboden rechts af te slaan naar de Goede Verwachting. Het verkeer vanuit de Asraf Safoeralaan dat uitkomt op de Indira Ghandiweg, wordt verboden om rechts af te slaan naar de brug. Linksaf naar de Indira Ghandiweg wordt verplicht. Industrieweg Zuid is sinds de bouw van de brug een doodlopende weg geworden. Dat zal zo blijven.

De brug komt uit op Oud Pad van Wanica. Het verkeer over de brug mag niet rechtsaf naar Industrieweg Noord, maar zal de Oud Pad van Wanica moeten uitrijden. Bij de nieuwe rotonde maken ze de keuze tussen de Awaradam of Slangenhoutstraat. Het verkeer vanuit Industrieweg Noord mag ook niet rechtsaf slaan, alleen linksaf naar de brug is toegestaan.

Het verkeer op de Hernhutterstraat zal verplicht links moeten afslaan op de rotonde van de Willem Campagnestraat. Het verkeer dat rechtdoor gaat of rechtsaf, zal verplicht rechts moeten sorteren. Er komen fysieke afzettingen op de rotonde daarvoor. De Kankantriestraat zal vanaf de kruising met de Hernhutterstraat tot en met de kruising van de Calcuttastraat een eenrichtingsweg worden. De Slangenhoutstraat wordt ook een gedeeltelijke eenrichtingsweg tussen de Calcuttastraat en de Hernhutterstraat. Het zal ook niet meer mogelijk zijn om vanuit de Slangenhoutstraat rechts af te slaan naar de Van ’t Hogerhuysstraat. Links afslaan wordt hier ook verplicht.
De wijzigingen zijn bedoeld om het verkeer van en naar de bruggen zo soepel mogelijk te laten stromen. “Bestuurders worden verplicht hun rijgedrag aan te passen”, merkt Henk Wip, hoofd van Verkeer bij Openbare Werken, op. “Zij worden gedwongen om ver van te voren keuzes te maken over hun routes.” De politie zal de eerste dagen een oogje in het zeil houden.
  1. verkeer 10
  2. brug 8
  3. verplicht 5
  4. indira 4
  5. ghandiweg 4