1. vorige
  2. volgende

In de Zuid-Italiaanse provincie Calabrië zijn vanochtend 68 maffiosi opgepakt

CALABRIË- In de Zuid-Italiaanse provincie Calabrië zijn vanochtend 68 maffiosi opgepakt vanwege hun belangen in een van de grootste asielzoekerscentra van Europa. Van de 100 miljoen euro subsidie voor het kamp, zou ten minste 30 miljoen zijn afgeroomd door de maffiagroepering 'Ndrangheta. Bij de arrestatie waren meer dan vijfhonderd agenten en carabinieri betrokken.

Dat meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera. Onder de gearresteerden bevinden zich onder andere de invloedrijke lokale priester don Scordio en de voormalig vicepresident van de katholieke Misericordie, een van de belangrijkste liefdadigheidsinstellingen van Italië.

De clan in kwestie, de cosca Arena (naar de Calabrese Arena-familie), controleerde via de priester en de liefdadigheidsinstelling een asielzoekerscentrum in Isola Capo Rizzuto, met ruim zestienhonderd bedden een van de grootste van Europa. Ook zou de clan via Misericordie een aantal asielzoekerscentra op het eiland Lampedusa in handen hebben, net als een rits bedrijven die EU-subsidies voor vluchtelingen ontvangen. Volkskrant.nl

  1. calabrie 2
  2. italiaanse 2
  3. grootste 2
  4. asielzoekerscentra 2
  5. europa 2