1. vorige
  2. volgende

Een ministeriële taskforce gaat met assistentie van een ondersteuningsteam de

PARAMARIBO - Een ministeriële taskforce gaat met assistentie van een ondersteuningsteam de aanpak van de chikungunya-epidemie coördineren. In het ondersteuningsteam zitten directeuren van enkele ministeries en vertegenwoordigers van bepaalde instanties. Ook worden per direct massale voorlichtings- en bewustwordingsprogramma’s via de media gestart. 

De komende dagen vinden ook schoonmaak- en bespuitingsacties plaats bij scholen, zodat het nieuwe schooljaar muskietenvrij kan beginnen. Verder wordt een crisisplan uitgevoerd. Dit kwam dinsdag aan het einde van een vergadering tussen het parlement, de regering en gezondheidszorgautoriteiten naar voren.

De reguliere vergadering van de Raad van Minister (RvM) was dinsdagmorgen geschorst zodat besluiten tijdens de meeting met volksvertegenwoordigers direct in de ministerraad kon worden besproken. Minister van Volksgezondheid ad-interim, Ashwin Adhin, deelde de besluiten mee aan het parlement. Tijdens de bijeenkomst hadden enkele assembléeleden de autoriteiten zeer kritische vragen gesteld.

Coalitieleden Melvin Bouva en Amzad Abdoel zijn ontevreden met de wijze waarop het Bureau Openbare Gezondheidszorg het chikungunya-vraagstuk tot nu toe heeft aangepakt. Vooral een gerichte voorlichtingscampagne ontbrak volgens hen. BOG-directeur Leslie Resida gaf toe op dit vlak in gebreke te zijn gebleven. Hij noemde een aantal maatregelen die al zijn getroffen sinds de ziekte in Suriname is opgedoken. Volgens de fungerend voorzitter van het parlement ontbrak vanuit de regering een duidelijke coördinatie van de epidemie.
  1. parlement 3
  2. ondersteuningsteam 2
  3. chikungunya 2
  4. epidemie 2
  5. direct 2