1. vorige
  2. volgende

Natin's talent gewaardeerd met kampioensbeker

Natin is de ‘Got Talent?’ kampioen van 2014. De Natin Spartanz hebben ‘hands down’ het kampioenschap binnengehaald. Vanaf het begin van de avond hebben de scholieren van het Natuurtechnisch Instituut met autoriteit laten merken dat zij over bijzondere talenten beschikken. Zij hebben met weinig moeite de kampioen van het vorige jaar, HHS Lelydorp, de wisselbeker afgepakt.

De Anthony Nesty Sporthal was goed gevuld op de finale van de zevende Telesur/Staatsolie Got Talent? show. Tegenover elkaar stonden de Wreckitzz van VWO 4, Team Rapids van HHS Lelydorp en de Spartanz van Natin. De ‘battle’ moest in drie rondes beslist worden. De opdracht in de eerste ronde was het uitbeelden van de groepsnaam. In de tweede ronde werd de beste act van de afgelopen weken opgevoerd. In de laatste ronde moest een musical opgevoerd worden. De Spartanz hebben vanaf het begin, zij waren ook de eerste die alle rondes openden, de lat hoog gelegd. De andere scholen konden moeilijk tippen aan de gezette standaard.

De Spartanz hebben elke keer bijzondere stukken neergezet. De jury was diep onder de indruk. Splendid, energiek, schitterend, en “ik heb geen woorden zo goed was het”, waren enkele reacties die Natin uit de jury haalde. In de tweede ronde was de winst officieus bezegeld met een horror comedy. In het multimedia stuk werd het verhaal uitgebeeld van de liefde tussen een zombie en een meisje en de gevolgen daarvan. Zowel het publiek en de jury gingen uit hun dak. De nogal ‘strenge’ Henk van Vliet wilde het stuk nog een keer zien en Ivan Tai A Pin was helemaal verkocht.

Dirk Currie, directeur van Telesur, was onder de indruk van de show. “Als ik kijk naar al dat talent dat is tentoongesteld, hebben we geen andere keus dan dit verder te ondersteunen.” HHS Lelydorp is op de derde plaats geëindigd en is getroost met US$ 1000. VWO 4 heeft US$ 5000 verdiend voor zijn moeite. Kampioen Natin is naar huis met US$ 10.000, een wissel- en een eigendomsbeker. Alle teamleden krijgen een tablet.

René Gompers
  1. natin 5
  2. spartanz 4
  3. ronde 4
  4. talent 3
  5. kampioen 3