1. vorige
  2. volgende

Zeven trucks voor vijf districten overgedragen

'Vroem vroem vroem', reageert de vier-ton truck wanneer Ifna Vrede, directeur van Regionale Ontwikkeling de gaspedaal test. De truck wordt breed glimlachend goedgekeurd. Ondertussen hebben andere chauffeurs plaats genomen achter het stuur van de andere zes vrachtwagens en wachten het moment af om weg te rijden. Dinsdag zijn bij Fernandes Autohandel zeven trucks overgedragen aan vijf districten. De vrachtwagens zijn gekocht met middelen uit het Decentralisatieprogramma (DLGP).

Para, Commewijne en Wanica hebben elk een truck ontvangen. Nickerie en Marowijne elk twee. De vrachtwagens zijn ter ondersteuning van de arbeid die de districten verzetten op het gebied van milieu en de bouw, deelde Bas Ahmadali, directeur van DLGP mee. De vrachtwagens worden ingezet bij de vuilophaal, ophalen van trenzen, vervoer van allerlei materiaal, maar ook bij noodsituaties. Ahmadali gaf aan dat met het decentralisatieprogramma de districten geleerd hebben zelfstandig te werken. Met de vrachtwagens worden de districten van nog meer materieel voorzien om door te gaan.

Vrede sprak haar waardering uit over het team dat het Decentralisatieprogramma draait. “De uitgevoerde projecten hebben voor een bewustzijn gezorgd. We merken dat de participatie van burgers toeneemt en dat districten zich hierdoor beter ontwikkelen. Het is een machtig team dat dit programma uitvoert", merkte ze op. De vrachtwagens zijn aangevraagd door de districten. De trucks van het merk Isuzu kosten ruim SRD 900.000. Met bier werden de vier-tonners ‘gewassen’. De districtscommissarissen en de chauffeurs hebben met de vrachtwagens ‘gesproken’ voordat ze gestart werden. De trucks zijn na de ceremonie onmiddellijk vertrokken naar de districten.

René Gompers

  1. vrachtwagens 7
  2. districten 7
  3. vroem 3
  4. truck 3
  5. trucks 3