1. vorige
  2. volgende

Santokhi legt ultimatum Gangaram Panday naast zich neer

VHP-voorzitter Chan Santokhi is niet van plan in te gaan op het ultimatum dat adviesraadslid Keshopersad Gangaram Panday via 'Info Act' aan hem heeft gesteld. Binnen twee weken moet de 'Oranje partij' besluiten om met de Nationale Democratische Partij (NDP) samen te werken. Indien dat niet gebeurt, zal Gangaram Panday op de verjaardag van president Desi Bouterse op 13 oktober het lidmaatschap van de 'Paarse partij' aanvragen.

Santokhi om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de Partijraad en het Congres van de VHP op 31 augustus unaniem en democratisch het besluit genomen hebben om de intentieverklaring in de nieuwe combinatie goed te keuren. De VHP gaat op regionaal niveau samenwerken met de NPS, SPA, DA91, Pertjajah Luhur, BEP en de KTPI.

Gangaram Panday, die per 1 oktober werkzaam zal zijn bij het kabinet van de president, meent dat veel VHP'ers een samenwerking met de NDP willen. Hij vindt dat Santokhi niet de verandering heeft gebracht in de partij, die hij beloofd had. Gangaram Panday heeft zich enorm ingezet om Santokhi gekozen te krijgen als voorzitter van de VHP.

Santokhi merkt op dat elke democraat en rechtgeaarde persoon het besluit dat genomen is door de partij dient te respecteren. "Gangaram Panday was ook aanwezig op de bijeenkomst en hij heeft niet tegen gestemd. Wij zijn geen dictatoriale partij waar één persoon beslist of dreigt. Die cultuur hebben wij niet. Die cultuur hebben andere partijen waar hij zijn heil mag zoeken. Wij hebben nog geen officiële afmelding van hem gehad, maar mocht hij gaan dan bedanken wij als VHP hem voor zijn bijdrage aan de partij", zegt Santokhi.
  1. partij 7
  2. santokhi 6
  3. vhp 5
  4. gangaram 5
  5. panday 5