1. vorige
  2. volgende

Universiteit moet meer artsen afleveren

PARAMARIBO, 26 sep – De Anton de Kom Universiteit van Suriname moet meer artsen gaan afleveren. Volgens de Ware Tijd heeft de regering bepaald dat de numerus fixus wordt verhoogd.

Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst van de ministerraad die werd voorgezeten door president Desiré Bouterse. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs & Volksontwikkeling bleek de enige minister die niet gelijk voor het idee te vinden was. Volgens de krant ging de rest van de ministerraad wel gelijk mee en moest Adhin inbinden. Hoeveel studenten extra worden toegelaten is niet duidelijk. “Er komen binnen enkele dagen formele mededelingen”, zegt Adhin.

Zo moet voorkomen worden dat ‘verwarring en misverstand’ ontstaan. De numerus fixus, het maximum aan studenten die jaarlijks worden toegelaten, is eerder opgetrokken. Het oorspronkelijke aantal van dertig ging naar veertig. Op de medische faculteit zelf is nog niets bekend over het besluit van de regering. “Het kan zijn dat het aantal toelatingen wordt verruimd, maar tot op dit moment heb ik geen gewijzigde beschikking”, zegt faculteitsfunctionaris Paul Brandon.

  1. adhin 3
  2. regering 2
  3. numerus 2
  4. fixus 2
  5. ministerraad 2