1. vorige
  2. volgende

Regeringspartij VVD vrijdag heeft in de Tweede Kamer schriftelijke vragen gesteld

PARAMARIBO - Regeringspartij VVD vrijdag heeft in de Tweede Kamer schriftelijke vragen gesteld over de normalisering van de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Suriname. Suriname woordvoerder Han Ten Broeke wil van Buitenlandse Zaken minister Frans Timmermans (PvdA) weten of er werkelijk sprake is van normalisering van de diplomatieke betrekkingen met Suriname. 

"Lagen behalve de aangehaalde 'onlosmakelijke verbondenheid' nog andere redenen ten grondslag aan dit besluit? Zo ja, welke ontwikkelingen hebben zich de afgelopen maanden in de Nederlands-Surinaamse betrekkingen voorgedaan die aanleiding hebben gegeven tot dit besluit? Bent u bereid de Kamer op korte termijn te informeren over de recente ontwikkelingen rondom de relatie met Suriname", zijn de andere vragen die coalitielid ten Broeke heeft gesteld.

Timmermans en zijn Surinaamse collega Winston Lackin hebben donderdag in New York een overleg gehad. Daarbij heeft Lackin aangegeven dat president Desi Bouterse aan Ernst Noorman agrement heeft verleend als ambassadeur van Nederland in Suriname. Suriname zal spoedig een ambassadeur in Nederland benoemen. Lucretia Redan is intussen aangesteld als charge d' affairs op de Surinaamse ambassade in Den Haag. Ze heeft op donderdag 9 oktober een welkomstreceptie gepland. 

 
  1. suriname 6
  2. betrekkingen 3
  3. nederland 3
  4. surinaamse 3
  5. kamer 2