1. vorige
  2. volgende

De Surinaamse ambassadeur bij de Verenigde Naties Henry Mac Donald heeft tot zijn

PARAMARIBO - De Surinaamse ambassadeur bij de Verenigde Naties Henry Mac Donald heeft tot zijn spijt moeten constateren dat mensen op Facebook (FB) misbruik hebben gemaakt van de foto’s die hij op de social media site heeft gezet. Dat heeft hij zaterdagavond in een verklaring op FB gezet. 

Het gaat om een foto waar de First Lady Ingrid Waldring-Bouterse en de Nederlandse Koningin Maxima samen op staan tijdens een bijeenkomst tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Inmiddels hebben zowel het Kabinet van president Bouterse als de Nederlandse Rijks Voorlichtingsdienst aangegeven dat de foto geen 'officiële' foto is van een van de voorlichtingsdiensten.

Op zijn Facebookpagina zegt Mac Donald een dure les te hebben geleerd maar dat hij al vier jaar regelmatig zaken die in de VN gebeuren deelt op FB. Ook dit jaar deed hij dat en zo heeft hij onder andere de talrijke activiteiten, ontmoetingen en kennismakingen van de First Lady en de minister van Buitenlandse Zaken laten zien. "Er zijn samen met mij zeker vijftig 50 VN ambassadeurs actief op Facebook en Twitter en wij volgen elkaar constant. Spijtig genoeg is er deze keer misbruik gemaakt van enkele foto's waardoor ik besloten heb alles wat met de huidige Algemene Vergadering te maken heeft te verwijderen", aldus zijn verklaring. Tegen de Ware Tijd zij hij zich diep te schamen. "Het gaat om de foto van onze First Lady met her Majesty the Queen van Nederland, wat vooral mijn landgenoten er van gemaakt hebben. Ik schaam me diep en vandaar mijn drastische besluit."
  1. foto 4
  2. gemaakt 3
  3. first 3
  4. lady 3
  5. verenigde 2