1. vorige
  2. volgende

28 personen krijgen 'shunt' in LMSZN

Bij 28 personen is in het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN)vrijdag een 'shunt' geplaatst. Het gaat om een chirurgisch aangelegde verbinding tussen een ader en een slagader. De shunt wordt meestal in de onderarm aangebracht.

De patiƫnten bij wie de shunt geplaatst zijn, komen uit verschillende verpleegklinieken en tehuizen. Van Diapura Paramaribo waren acht afkomstig, Brahma nierdialyse centrum (Paramaribo en Nickerie) negen en uit Academisch Ziekenhuis Paramaribo elf. Het doel van een shunt is het verkrijgen van een goede bloedstroom naar de dialysemachine.

De missie duurde van 31 maart tot en met 11 april en is succesvol afgesloten. Het project is uitgevoerd door de algemeen chirurg Herman Veen en het O.K.-team onder leiding van zuster Sonja Diran.
Algemeen directeur Antoine Elias deelt mee dat met dokter Veen afgesproken is dat hij twee keer per jaar de shuntmissie doet in het LMSZN. De eerstvolgende missie vindt tegen medio oktober plaats. Het team van zuster Diran treft alle logistieke voorbereidingen hiertoe.

  1. shunt 4
  2. paramaribo 3
  3. nickerie 2
  4. geplaatst 2
  5. missie 2