1. vorige
  2. volgende

Bouterse: Armoede is onze grootste vijand

De voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), president Desi Bouterse, zei zaterdagavondin Commewijne dat "armoede de grootste vijand is". Hiertegen trekt hij ten strijde. Hij haalde aan dat Surinamers geen vijand zijn. Bouterse riep het publiek op om liefde voor elkaar te demonstreren. De NDP-voorzitter nam zaterdag een partijcentrum in gebruik te Meerzorg.

Bouterse merkte op dat bij het aantreden van de regering in 2010 gekeken is naar het kruispunt waarvoor het land stond. Hij haalde aan dat diverse wegen ingeslagen konden worden. Gekozen is voor bestrijding van armoede waardoor er ontwikkeling mogelijk was. Hij benadrukte dat Suriname het zeventiende rijkste land is als het gaat om natuurlijke hulpbronnen. Dit houdt volgens hem in dat er fundamentele fouten zijn gemaakt, waardoor er nog steeds armoede is.

Deze regering heeft besloten een andere weg in te slaan. Bouterse voerde aan dat mensen niet voor de gek gehouden moeten worden. Er zijn grondbriefjes uitgereikt door de vorige regering alleen om stemmen van mensen te kunnen winnen, maar de overige documenten die nodig waren, zijn nooit verstrekt aan ze. De president zei dat deze regering mensen niet voor de gek houdt. Wanneer beloofd wordt dat er iets gedaan zal worden, dan gebeurt dat ook. Bouterse zei ingenomen te zijn met de organisatie van de bijeenkomst door de NDP-jongeren Commewijne, onder leiding van Rajiv Ramsahai. Hij haalde aan dat er dynamiek en eenheid is gedemonstreerd. Hij is bijzonder tevreden met de organisatie.
  1. bouterse 5
  2. regering 4
  3. ndp 3
  4. armoede 3
  5. haalde 3