1. vorige
  2. volgende

Politie geeft details prijs van aanrijding met twee doden

De 47-jarige voetganger Joël Dennen en de 30-jarige Yuin Wang Wei die in de Toyota Lexus zat, hebben het leven gelaten bij de aanrijding op de kruising Hof- en Anton de Komstraat. De aanrijding vond vannacht plaats om 01.40 uur tussen twee voertuigen en drie voetgangers, meldt de Public Relations van de politie.

De bestuurder van de Porsche Cayenne reed over de Hofstraat en ging richting Gemenelandsweg. De andere bestuurster van de Toyota Lexus met vier inzittenden, reed over de Anton de Komstraat, vanuit de Fred Derbystraat gaande richting de Zwartenhovenbrugstraat. Op de kruising verleende de bestuurster van de Toyota Lexus geen voorrang aan de Porsche Cayenne met als gevolg de aanrijding.

Door de botsing raakte de Porsche van de weg en belandde op het trottoir, waarbij twee voetgangers werden aangereden en de derde met de schrik vrij kwam. Dennen kwam ter plaatse te overlijden en de andere voetganger liep zware letsels op. Door de slag ging de Toyota Lexus twee keren over de kop en kwam het voertuig aan de andere kant in de Anton de Komstraat tot stilstand. Yuin Wang Wei overleed ter plekke, terwijl de drie andere mede inzittenden en de bestuurster zware letsels opliepen. Per ontboden ambulance zijn de vijf zwaar gewonden vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis, waar zij ter verpleging in de ziekeninrichting zijn opgenomen.

De bestuurder van de Porsche Cayenne is per eigen gelegenheid vervoerd naar het ziekenhuis en is na medisch te zijn behandeld, heengezonden. Het rijbewijs van beide bestuurders die niet onder invloed van alcohol verkeerden, zijn hangende het onderzoek ingevorderd.
  1. toyota 4
  2. lexus 4
  3. porsche 4
  4. aanrijding 3
  5. anton 3