1. vorige
  2. volgende

Bouterse regeert verder zonder Somohardjo

PARAMARIBO, 14 apr – Pertjajah Luhur, PL, de politieke partij van Paul Somohardjo, behoort niet meer tot de regeer coalitie. Dit heeft president Desiré Bouterse Somohardjo meegedeeld in een persoonlijk onderhoud. Somohardjo zelf beweert niet te weten waar het allemaal vandaan komt.

Toch had menigeen het al zien aankomen. Met nog een jaar te gaan voor de algemene verkiezingen kan Bouterse zich minder permitteren. Hij kan zelfs de rit uitzitten met een parlementaire minderheid. Zoals de kaarten nu liggen, kan de coalitie op vijf en twintig van de een en vijftig parlementariërs rekenen. Wil Bouterse zijn begroting goed gekeurd krijgen of andere belangrijke wetten, dan wordt het wel onderhandelen. Somohardjo lijkt zelf voor de aanleiding te hebben gezorgd enkele uren voordat hij bedankt werd.

In het parlement moest de begrotingsbehandeling beginnen. Hoewel de zes leden van PL in het palementsgebouw waren, werkten ze niet mee aan het brand va quorum. Uiteindelijk werd de vergadering verdaagd. Voor de drie ministers van PL in het kabinet betekent het dat die hun langste tijd hebben gehad. Op de ministeries van Binnenlandse Zaken, Landbouw Veeteelt & Visserij en Handel & Industrie komen er nieuwe bewindvoerders.

  1. somohardjo 4
  2. bouterse 3
  3. coalitie 2
  4. paramaribo 1
  5. apr 1