1. vorige
  2. volgende

Afwezigheid oppositie, signaal nationale crises

De afwezigheid van de oppositie in de vergaderzaal van De Nationale Assemblee, is een signaal voor de nationale crises waarin het land zich bevindt. “We hebben wel quorum verleend, maar hebben ons in onze fractiekamer teruggetrokken om van daaruit de vergadering te volgen. Wij doen vanuit onze fractiekamer ons werk en vertegenwoordigen dat grote deel van het volk dat door de president en zijn regering wordt genegeerd”, zegt woordvoerder van de oppositie Chan Santokhi aan Starnieuws.

Santokhi noemt enkele sectoren waarin de president en zijn regering geen of onvoldoende aandacht aan hebben besteed. “Mensen van de rijstsector zijn vanuit Nickerie helemaal naar Paramaribo gekomen, maar de regering heeft niets voor ze gedaan. De criminaliteit en het rechtsgevoel van de mensen die niet worden bevredigd, het falend beleid van de regering in de energiesector. Nu maakt de regering extra kosten in de energiesector die met goed beleid voorkomen had kunnen worden. Mensen hebben de regering gesmeekt om op te treden bij de inname van hun terreinen door occupanten. En zo zijn er nog vele sectoren waar niks aan gedaan is. Het volk zal dit niet nemen en via ons wordt hiermee een duidelijk signaal gegeven”, stelt Santokhi.

De oppositie in de fractiekamer van het Nieuw Front bestaat uit de politieke partijen NPS, VHP, SPA, DA91 terwijl ook de oppositionele partijen Pertjajah Luhur en de BEP zich bij hen hebben gevoegd. De meeste oppositieleden hebben allemaal enkele vellen papier voor zich waar zij aantekeningen maken terwijl zij aandachtig via de televisie en de radio de toespraak van president Desi Bouterse volgen. De bedoeling is om na de toespraak via de media commentaren te geven en waarschijnlijk ook met een verklaring uit te komen. Santokhi zegt dat dit signaal gezien moet worden als een van zij die genegeerd worden door de president. “Het zijn die mensen die wij hier vertegenwoordigen”, deelt de woordvoerder van de oppositie mee.

Wilfred Leeuwin
  1. regering 6
  2. oppositie 4
  3. president 4
  4. santokhi 4
  5. mensen 4