1. vorige
  2. volgende

Vestiging ambassades in Equatoriaal Guinee en Duitsland

De regering is van plan om in 2015 in Equatoriaal Guinee en Duitsland een ambassade op te zetten. Voor de opzet en inrichting van de diplomatieke post in Equatoriaal Guinee is SRD 550.000 uitgetrokken. Hetzelfde bedrag is ook begroot voor de ambassade in Duitsland. Dit blijkt uit de ontwerpbegroting die president Desi Bouterse later op de dag zal presenteren aan De Nationale Assemblee.

"Het beleid ten aanzien van het opzetten van ambassades en consulaten in landen en steden die van strategisch belang zijn voor de ondersteuning van de nationale ontwikkeling, zal voortgezet worden", stelt het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza). Voor het opzetten van de ambassades in Equatoriaal Guinee en Duitsland zijn reeds een oriƫntatiemissie uitgezonden. Er dient lokaal personeel te worden aangetrokken. De locatie, huur en inrichting moeten voor minstens een jaar in orde worden gemaakt.

In het dienstjaar 2015 zullen de kanselarijen te Washington, de Permanente Vertegenwoordiging in New York (Verenigde Naties), Consul Generaal Miami, Guyana en Belem worden gekocht. Hiervoor is SRD 25 miljoen uitgetrokken.
In de ontwerpbegroting wordt ook aangekondigd het bezoek van de Indiase premier Narindra Modi aan Suriname en het tegenbezoek van president Desi Bouterse.
  1. equatoriaal 3
  2. guinee 3
  3. duitsland 3
  4. ambassade 2
  5. inrichting 2