1. vorige
  2. volgende

Zanger Kenny B distantieert zich van de cd ‘Santokhi 2015

PARAMARIBO - Zanger Kenny B distantieert zich van de cd ‘Santokhi 2015, Sheriff’. De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) maakte twee weken geleden melding van de overhandiging van de cd door Angel Aruna en Shastrie Doelan aan de partijvoorzitter.  

Het persbericht stelt verder dat artiesten, waaronder Kenny B, die Santokhi een warm hart toedragen, hun medewerking hebben verleend aan het muziekproject. "Ik bemoei niet met de politiek, maar maak gewoon muziek", zegt Kenny B tegen de Ware Tijd.

De zanger werd naar eigen zeggen drie jaar geleden benaderd door Shastrie Doelam om mee te werken aan een muziekproject over Suriname. Echter blijkt de cd, met als ondertitel: 'We are united, we are the same', nu te worden gebruikt als propaganda voor de VHP en haar voorzitter op weg naar de verkiezingen van 25 mei 2015. "Ik ben muzikant en doe geen politieke uitspraken." Kenny B zoekt de schuld echter niet bij de leiding van de VHP. Hij gaat er niet vanuit dat zij het initiatief hebben genomen voor het project om zo stemmen te winnen.

In het persbericht staat dat de twaalf tracks tellende cd is aangeboden door de artiesten Angel Aruna en Shastrie Doelam. Ook is aangegeven dat Ed Rust, Kenny B, Damaru, Jogga Mann, Kayente, Baby J, Ray Rosee en Stanlee Rabidin hun medewerking hebben verleend aan het project.

Ook zanger Damaru is niet te spreken over de gang van zaken. Tegenover Parbonieuws stelt hij:"Ik voel me echt misbruikt. Het muziekproject dat aanvankelijk 'I Love Su' heette, was helemaal niet bestemd voor dit doel." Eerder had ook Ed Rust via GFC Nieuws laten weten zich te distantiëren van de propaganda-cd.
  1. kenny 5
  2. zanger 3
  3. vhp 3
  4. shastrie 3
  5. muziekproject 3