1. vorige
  2. volgende

Hakiem Lalmahomed: “Kwaliteit van een universiteit start bij docenten”

Hakiem Lalmahomed, jeugdparlementariër van het district Commewijne tevens voorzitter van de vaste commissie Onderwijs & Ontwikkeling binnen het Nationaal Jeugdparlement (NJP), is beschaamd over de uitlatingen van de onderwijsminister, Robert Peneux inzake de nep-professor-kwestie. Hij vindt eveneens dat dit niet door de beugel kan en dat de minister derhalve ruimte moet vrijmaken voor een nieuwe kandidaat. “De minister staat rechtstreeks in contact met de jongeren. De uitspraken die hij heeft gedaan aan het adres van Ori zijn naar mijn mening zeer onprofessioneel! Daarom vind ik dat de kritiek die geleverd wordt over het aftreden van Peneux zeer terecht is!” Lalmahomed vraagt zich af waarom soortgelijke handelingen/uitspraken bij anderen wel gepaard gaan met ontslag, terwijl dat bij Peneux niet het geval is. “De ex-minister van Justitie en Politie (Juspol) is toch ook één van ze geweest?” De jeugdparlementariër vindt dat dit tafereel niet de hoofdoorzaak is voor het vervangen van de onderwijsminister. Hij vindt dat de onopgeloste herwaarderingskwestie eveneens een reden is om wisseling van de wacht tot stand te brengen.

Doordat de bekwaamheid van de ‘hoogleraren’ van de Anton De Kom Universiteit van Suriname (Adekus) te grabbel is gegooid, krijgen tal van studenten eveneens een klap in het gezicht wat betreft de kwaliteit van het onderwijs. “De kwaliteit van een universiteit start bij de docenten. Zoals we bij de ‘hoogleraren’ dhr. Ori en dhr. Rampersad zien, is er geen goede kwaliteit in onze universiteit. Het is dus overduidelijk dat er op de universiteit twee kampen van docenten zijn; het ene wil de universiteit in ontwikkeling brengen en de andere kijkt alleen maar naar eigen belang.”

Lalmahomed vindt dat een student binnen het onderwijs centraal gesteld moet worden, zonder enige uitzondering op deze regel. “Het belangrijkste principe van een gekwalificeerde, professionele en vooral geaccrediteerde universiteit, of het nu Oxford of Harvard is, behoort de studenten centraal te stellen! Het is hoog tijd dat we hieraan werken, want het wordt steeds erger!” De jeugdparlementariër spreekt de hoop uit dat de accreditatie van de Adekus prioriteit geniet bij het onderwijsministerie en dat de betrokkenen zich in het vervolg professioneel en bedachtzaam opstellen, ongeacht in welke situatie zij zich bevinden.

KSR

  1. universiteit 6
  2. vindt 4
  3. lalmahomed 3
  4. jeugdparlementarier 3
  5. onderwijs 3