1. vorige
  2. volgende

Winston Jessurun: ‘MC wil beheer op ministerie Binnenlandse Zaken’

Het weghalen van de PL uit de regeringscombinatie wil zeggen dat de diverse ministers die voorgedragen zijn door de PL, vervangen zullen worden. ‘De ministeries van Binnenlandse Zaken, Landbouw Veeteelt en Visserij en Handel en Industrie zullen binnenkort nieuwe ministers krijgen’, zegt DA-91-assembleelid Winston Jessurun desgevraagd aan Dagblad Suriname. Volgens hem moet niet uit het oog verloren worden dat deze regering tal van scenario’s heeft die zij afspeelt. Het weghalen van de PL uit de regeringscombinatie is één van de scenario’s. Met de verkiezingen die over een jaar zullen plaatsvinden, zat de MC te azen op de ministerspost van Binnenlandse Zaken waar al de administratieve zaken voor de verkiezingen plaatsvinden.
De DA-91-topper benadrukt ook dat de PL het Nieuw Front behoorlijk moeilijk heeft gemaakt gedurende de afgelopen regeerperiode. Toen gingen de geluiden op om de PL uit de coalitie te zetten. Indien dit zou gebeuren, zou de regering uit elkaar vallen. Vanwege deze reden werd de PL gehandhaafd.
De PL is een jaar voor de verkiezing de laan uitgestuurd door de MC om zogenaamd aan te geven dat de MC daadkracht heeft. ‘Bouterse wordt dan weer op een voetstuk geplaatst alsof hij de held is.’ Volgens Jessurun betreft het slechts een scenario van deze regering.
Een andere scenario die nog recent uitgevoerd is, is het wegschrappen van de subsidie voor babyvoeding. Jessurun kan het zich niet voorstellen dat de regering wil bezuinigen en dan zo nodig bij de zwakste schakel begint. ‘Na een hoop kritiek komt de president mooi zeggen dat babyvoeding weer gesubsidieerd zal worden. Dan komt hij de held uithangen.’
‘Deze regering kampt met tal van onsmakelijke zaken’, zegt Jessurun verder. Het 8 decemberstrafproces en het proces tegen de zoon van de president staan nog recht overeind, evenals de financiële wanorde die met de dag erger wordt. ‘Hoe langer de regering aan de macht zit, hoe meer schade ze zullen lijden.’ Het zal Jessurun niet verbazen indien er vervroegde verkiezingen worden uitgeschreven.
Volgens Jessurun moet de MC niet vergeten dat het weghalen van de PL uit de regeringscombinatie consequenties met zich zal meebrengen.

Asha Gajadien-Bhagwat

  1. jessurun 6
  2. regering 6
  3. zaken 4
  4. weghalen 3
  5. regeringscombinatie 3