1. vorige
  2. volgende

Nu snap ik waarom de president Kesho heeft ingelijfd

Nu snap ik waarom de president Kesho heeft ingelijfd. Als ervaren politieman moet hij beleidsmakers leren niet langer te jokken. Want vroeg of laat komt de waarheid toch boven drijven. Kesho heeft lange jaren als politieman onder zijn belt en zal wel uit veel personen de waarheid hebben geknepen.   A man sabi a sani. Hij weet hoe het werkt. Ik heb gehoord dat in de aanloop naar de verkiezingen toe, de president niet langer wil dat beleidsmakers worden betrapt op het vertellen van leugens. Wie een verklaring gaat afleggen, wordt eerst op het kabinet ontboden en flink aan de tand gevoeld door Kesho. Wanneer die de beleidsmaker heeft uitgeknepen en geen zwakke plekken meer ruikt, is die pas rijp voor het publieke optreden. Kesho als waarheidsmanager op het kabinet! Hopelijk krijgt die man de vrije hand van de president om als echt politieman "met alle hem ten dienste staande middelen" de mensen op koers te krijgen.

En tegelijk ook jammer dat hij nu pas is aangetrokken. Het zou hem de nodige zweetdruppels hebben gekost, maar dan zouden we dankzij Kesho niet het bos zijn ingestuurd met al die verklaringen van Volksgezondheid over dat Chikungunya-debacle. Want zo zoetjesaan zou je bijna niet meer weten aan welke verklaring waarde te hechten. Toen de ellendige muskieten nog op de eilanden strandgasten het virus in hun billen prikten, hoorde je dat alles in place was om ten strijde te trekken tegen de muskiet. Toen die in Guyana neerstreek, trok het BOG naar Nickerie, zeggende dat men klaar was voor het gevecht aan de grens. Ach, het resultaat kennen we ondertussen.

En toen kwam de ene na de andere verklaring los over het waarom van de succesvolle blitzkrieg van de muskiet. Eerst was het dat de situatie helemaal niet zo erg was als werd beweerd. Toen was het dat er volgens een bepaald protocol ten strijde werd getrokken, waar niet van zou worden geweken. Later werd 'toegegeven' dat de zaak was onderschat. En nu lezen we tussen de regels door dat geld het probleem was. Althans, als we directeur Volksgezondheid, Mar-thelise Eersel moeten geloven. Want nu half Suriname in bed ligt en dat niet voor de gezelligheid krijgen we te horen dat met het miljoen dat de regering ter beschikking stelde nu pas voorlichtingsfolders en -films worden gemaakt. Zaken waarvan je zou hebben gedacht dat die in orde waren nog vóór het virus in Suriname landde. En dan komt het: uit dat geld gaan ook meer insectenwerende middelen worden gekocht, want wat GEDONEERD (!) is, zal niet voldoende blijken te zijn.

Kijk, had de president Kesho eerder aangetrokken, dan had die gelijk ingegrepen. Een enkele sessie "met alle hem ten dienste staande middelen" a la post Keizerstraat en we waren eruit. Dan zagen we een mogelijk ongemakkelijk zittende beleidsmaker, maar dan wisten we in één keer ook de waarheid. Wat wil je nog meer? Kesho als instant waarheidsserum!

Daarom vind ik dat Sheriff niet moet kletsen over het verlies van zijn geliefde Kesho. Die man kan nog een goede job voor ons allen doen daar op het kabinet. Eigenlijk had hij in landsbelang zijn 'deputy' reeds lang ter beschikking moeten hebben gesteld van het kabinet. Want dan hadden we op 1 oktober misschien een ietwat gehavende president achter het spreekgestoelte gezien, maar dat deel van de toespraak waar beloofd werd dat reeds in mei de eerste treinen zullen rijden, had Kesho er in elk geval uit geranseld!.

roziegeur@gmail.com
  1. kesho 9
  2. president 5
  3. kabinet 4
  4. politieman 3
  5. waarheid 3