1. vorige
  2. volgende

Politie hanteert bij acties weer 'most wanted'-lijst

PARAMARIBO- De politie zal naast opgevoerde acties in verband met criminaliteitsbestrijding, wekelijks een most-wanted lijst bijhouden van de top- 24 meest gezochte criminelen van het moment. In verband met de bescherming van de privacy en andere rechten van de gezochte personen zal de lijst niet publiekelijk worden gemaakt

Politiecommissaris Guno Roosenhoff zegt dat in verband met de nieuwe operaties van de politie en ontwikkelingen binnen het korps het noodzakelijk is de lijst bij te werken. Sinds het aftreden van toenmalig minister van Justitie en Politie Edward Belfort twee jaar geleden wordt dit systeem vrijwel niet toegepast.

Vooral criminelen die een ernstig gevaar vormen voor de gemeenschap zullen het doelwit zijn tijdens de verscherpte politieacties in samenwerking met het leger. De manschappen moeten tijdens surveillance vooral uitkijken naar deze gezochte verdachten. "Het komt soms voor dat ze tijdens een verkeerscontrole gepakt worden. Als er een verdachte in de buurt van een politieagent woont zal er ook opgetreden moeten worden."

De verdachten op de lijst zijn mensen die worden gezocht voor uiteenlopende strafbare feiten. "Die variëren van ernstige tot minder ernstige gevallen." Roosenhoff zegt dat de mensen die opgespoord worden bij de recente gevallen van oplichting bij de verkoop van woningen en percelen en geld aannamen onder het mom van bespoedigen van grondaanvragen, ook op deze lijst geplaatst zullen worden. Niet allemaal geven namelijk gehoor aan de oproep van de politie zich te melden.

  1. lijst 5
  2. politie 4
  3. verband 3
  4. gezochte 3
  5. criminelen 2