1. vorige
  2. volgende

Jules Wijdenbosch: Er is afgerekend met verraad en chantage

Raadsadviseur Jules Wijdenbosch legde maandagavond in Ocer uit dat president Desi Bouterse afgerekend heeft met chantagepolitiek. Dit is volgens hem een historisch moment. Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, heeft in de politiek vaker gechanteerd, maar is nooit eruit gegooid. Dit hing volgens Wijdenbosch al een tijdje in de lucht, maar door geen quorum te verlenen is Somohardjo een stap te ver gegaan. Bouterse heeft veel geduld betracht met hem.

De NDP-toppers Winston Lackin, Ramon Abrahams en Wijdenbosch hebben de NDP-structuren ingelicht over de situatie. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons voerde eveneens het woord. Zij legde uit dat alle 26 assembleeleden nodig zijn om ervoor te zorgen dat de regering door kan gaan. Er wordt duidelijk niet gerekend op Nieuw Suriname die twee zetels heeft. In een gesprek dat Bouterse had met assembleelid Harish Monorath, heeft hij aangegeven dinsdag het besluit kenbaar te maken.

De NDP is duidelijk opgelucht dat Pertjajah Luhur geen deel meer uitmaakt van de regering. Wijdenbosch legde uit dat deze partij totaal niet geïnteresseerd is in de ontwikkeling van het land. Somohardjo zou alleen maar belangstelling hebben voor het invullen van functies. Voor de rest was niks interessant voor deze partij. Pertjajah Luhur is een onbetrouwbare partner gebleken. Wijdenbosch benadrukte dat er afgerekend is met verraad en chantage. Er was geen sprake van solidariteit. Lackin riep de achterban op om nu meer dan ooit eenheid te tonen. Abrahams zei dat er geen vervroegde verkiezingen komen, zoals Nieuw Frontfractieleider Radjkoemar Randjietsingh dat zei aan Starnieuws. "De regering zal doorregeren", verzekerde Abrahams.
  1. wijdenbosch 5
  2. legde 3
  3. bouterse 3
  4. somohardjo 3
  5. pertjajah 3