1. vorige
  2. volgende

Brunswijk: ik ben wel betrouwbaar

PARAMARIBO, 16 apr – “Ik begrijp niet waarom Somohardjo zegt dat ik onbetrouwbaar ben. Ik ben wel betrouwbaar.” Dit zegt Abop-leider Ronnie Brunswijk. Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur zou liever naar zichzelf kunnen kijken. Dat Brunswijk liever in de coalitie blijft is een kwestie van zijn woord gestand doen.

“Bij aanvang van het politiek partnerschap met de Mega Combinatie van Desi Bouterse is afgesproken dat men elkaar moet kunnen vertrouwen. voor Abop betekent dit in de coalitie blijven tot aan de verkiezingen toe. Dat Somohardjo er niet meer bij is, heeft hij alleen aan zichzelf te wijten. Hij moet niet proberen mij mee te sleuren als hij verzuipt”, zei Brunswijk tijdens een persconferentie van de coalitie.

Hij kan het dan ook niet eens zijn met zijn voormalige strijdmakker als die zegt dat hij steun had verwacht. Met andere woorden, Somohardjo had graag dat ook Abop bedankte, uit solidariteit. Maar volgens Brunswijk heeft het karakter van Somohardjo hem en zijn partij de das om gedaan. “Iedereen kent Somohardjo. Hij chanteert vanaf de vorige regering. Iedereen weet dat hij een aantal keren in het parlement heeft gechanteerd.”

  1. somohardjo 6
  2. brunswijk 4
  3. zegt 3
  4. abop 3
  5. coalitie 3