1. vorige
  2. volgende

34ste editie festival de Caribe spectaculaire gelanceerd

La Casa del Caribeverantwoordelijk voor de voorbereidingen en de organisatie van het Festival del Caribe/Fiesta del Fuegoheeft samen met een Surinaamse afvaardiging van de Presidentiële Commissie die speciaal voor dit doel in het leven is geroepen, een aantal vergaderingen gehad welke uiteindelijk hebben uitgemond in een spectaculaire lancering van de 34ste editie van dit festival dat zoals bekend gewijd is aan Suriname. Dit evenement vond plaats op 15 april in een cultureel centrum te Havanna, Cuba.
De avond begon met een cultureel optreden van Surinaamse studenten,alsmede met de participatie van vele hoogwaardigheidsbekleders uit Cuba ,leden van het Diplomatiek Korpsen vertegenwoordigers van de lokale en Internationalepers.
Directeur Stanley Sidoel van Cultuur ging in op de openingstoespraak van Directeur Vergesvan het organiserend comité en gaf in zijn toespraak een gedetailleerd overzicht van de culturele bijdrage van Suriname aan het welslagen van dit bijzonder festijn in de maandjuli van dit jaar.
Het aanwezige Cubaanse publiek was onder de indruk van het reeds verzette werk door Suriname en sprak tevens haar waardering uit over de proactieve opstelling van ons land.
De lancering van de 34 ste editie van het Festival del Caribe is een groot succes geworden en de delegaties van beide landen zullen hun activiteiten voortzetten in de komen de dagen in Santiago de Cuba, alwaar het festival zal worden gehouden.
De avond werd afgesloten met het optreden van het Cubaanse orkest, Los Caribenos, welke in haar repertoire diverse Surinaams–Cubaanse nummers heeft opgenomen.
Als hoogtepunt van de avond was de lancering van de website www.Fiestadelfuegosuriname.com, samen met een Facebook pagina.
  1. del 4
  2. festival 4
  3. lancering 3
  4. suriname 3
  5. cuba 3