1. vorige
  2. volgende

Brandweer Nickerie voorkomt ramp na grasbrand

De brandweer van Nickerie heeft vanmiddag kunnen voorkomen dat zeker drie huizen aan de Wilhelminastraat in de as werden gelegd. Volgens een bewoonster van het pand waar het vuur is ontdekt, hebben mensen gistermiddag gras gebrand. Waarschijnlijk was het vuur niet goed gedoofd waardoor het weer oplaaide.

Een palmboom vatte vlam, waarbij de brandende takken op een bouwvallige loods vielen. Lachminarain Doebay hoorde de buurvrouw om hulp roepen en hij rende naar haar toe. Hij bekeek de situatie en belde meteen de brandweer die binnen twee minuten op de locatie was, met bluswater en al.

Brandmeester Steven Sibelo zegt aan Starnieuws dat hij weet dat in de omgeving Wilhelminastraat er niet genoeg water is, daarom heeft hij ervoor gezorgd dat zijn team met voldoende capaciteit is uitgerukt. In die omgeving zijn er ook veel oude houten gebouwen. Volgens Sibelo hadden zijn mannen binnen drie minuten het vuur al onder controle. Sibelo geeft verder aan dat de brandweermannen naar volle tevredenheid van hem en ook van de gemeenschap hun best hebben gedaan om de brand meester te woorden. De brandweer heeft eigenlijk een ramp voorkomen, stelt Sibelo.

  1. sibelo 4
  2. brandweer 3
  3. vuur 3
  4. voorkomen 2
  5. wilhelminastraat 2